Luda ili mudra?


Mt 25, 1-13

Uvijek me tu utješi ona – “lude svijeta izabra Bog…”. Ali ako ćemo iskreno, nema tu neke polovične kategorije. Ne mogu se izvlačiti na neku osrednjost. Badava mi svjetiljka ako nema ulja. Mogu imati najbolji auto na svijetu, ali ako nema goriva, neću daleko stići. Sve što sada radim treba biti u svjetlu Zaručnikovog dolaska. Za to trebam i razum i srce. Djevice bez ulja podsjećaju me na teške emocionalce/racionalce koji se oslanjaju isključivo  na jedno, zanemarujući drugo.

Kao da onaj sat od jučer i dalje otkucava, ali danas s novim smislom i novom nadom. Opet vrijeme, poziv na pripravnost i bdijenje. Zapravo nisu važne ni mudre, ni lude djevice. Danas zadivljeno gledam u Zaručnika.

Već je bilo kasno, ali On je ipak došao i svadbena fešta nije propala. On je vjeran svojim obećanjima. Možda me nekad pusti da čekam, kuša me, daje mi šansu da rastem kroz poteškoće iščekivanja i školu strpljenja. Danas migovori da imam razlog za radost,jer se smijem nadati Njegovom dolasku. Kako god šugava trenutna poteškoća bila, znam da će On doći i zato – kad živim s Kristom, ne mogu biti snuždena i tužna. Uvijek iznutra tinja neka neobjašnjiva mala radost.  

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE