KREPAK ILI KREPAN?

pexels-photo-256678

Čudna je ta riječ: krepost. Iz naslova se može vidjeti kako ju možemo tumačiti. Jesmo li krepani zato što sami nastojimo promijeniti svoje navike? Ili smo krepki jer u promjenu idemo sa našim suputnikom koji nosi teret zajedno sa nama, jer idemo u tu avanturu s Bogom? Ima puno kreposti: Razboritost, Jakost, Umjerenost, Pravednost…ali hajde, idem uzeti jednu i na njoj raditi. Pa se pitam; Što ne radim dobro? Gdje griješim? Je li to u odnosu mene ili druge? Zašto to radim? Ponavlja li se to iznova i iznova? Uzimam jednu krepost, proučavam ju, zaljubljujem se u nju. O kako je lijepa! Toliko je teško mijenjati ustaljene navike, izaći iz začaranog kruga, ali je lakše jer sada znam kako to učiniti. Sada gledam gdje je nema u mojem životu, a tamo gdje je nema nastaje nered. Tamo gdje je nered, tamo nema Boga. Naš Bog je uredan. Pogledaj samo kako je stvarao svijet, od čega je počeo, s čime završava. Stvarao je jednu po jednu stvar, od najjednostavnije, do kompleksnoga. Polako, ali razborito. Sve ima svoj red i smisao.

Lijepo je znati što mi je potrebno da krenem na put prema Isusu. Isus me čeka, za mjesec dana mu je rođendan, želim mu nešto donijeti. Želim mu donijeti neki promijenjeni segment života koji je u skladu s Njegovim učenjem. Ne možemo promijeniti svijet, ali sebe možemo. Kada bi svatko od nas tako razmišljao-zapravo bi se svijet i promijenio. To je proces koji traje. Bit će uspona, bit će padova. I s time se treba znati nositi, ali je bitno ustrajati.

Zato, s nestrpljenjem čekam Božić. Osobito me raduje ovo vrijeme Došašća kada ću nastojati buditi se na zornice i truditi se dočekati jutro s Bogom. Pošto nisam jutarnji tip osobe, vjerujem da će On to itekako cijeniti. Možda ste mislili da je to nešto na čemu radim-ali nije. Neću vam otkriti koju krepost želim „trenirati“.

Ipak, dragi prijatelju koji čitaš ovo, želim te pitati:

Što je tebi činiti u konkretnim okolnostima?
Koju naviku treba usvojiti ili se loše navike riješiti?
Na koju te borbu Bog poziva?

Odgovori za sebe i hrabro kreni na put istraživanja i promjene svoga srca.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE