Koristiš li svoje talente?

Discover-your-talents

 

Evanđelje: Mt 25, 14-30

Svi mi imamo neke talente. Netko lijepo pjeva, netko ima smisao za fotografiju, netko lijepo piše, netko uveseljava i istovremeno tješi tužne, netko zna slušati i tako mogu nabrajati u nedogled. Različiti su i ima ih mnogo. Oni su sam dar od Boga koje nam nitko ne može oduzeti osim nas samih.

Njima možemo proslavljati Boga (ali i zloga), a možemo ih zakopati. Ne koristiti ih. Zatirati ih. A možemo ih ne otkriti! A kako ćeš znati da si talentiran u nečemu ako ne ideš u nove i nepoznate situacije? Onda kada ga otkriješ, treba ga dati svijetu. Usavršavati ga, koristiti. Govorila je moja trenerica stolnog tenisa da talent čini samo 10% uspjeha, a sve ostalo je treniranje-rad na talentu, iako naravno, sa njime počinješ. Ne možeš forsirati nešto ako ti ne ide.

Ali čovječe, s razlogom je baš tebe Bog stvorio s određenim talentima u ovom vremenu, prilikama, mjestu u kojem si smješten. Dao ti je darove koje trebaju biti proslijeđeni dalje, nemoj ih zadržati za sebe.

Talent je baš kao svijeća- možeš ju pokriti s loncem i praviti se da ne gori i ne svijetli (iako osjetiš dim), a možeš svijetliti i gorjeti. Kršćani trebaju biti svjetlost svijeta u ovoj tami. I pogodi što-kada daš nešto, dvostruko će ti se vratiti.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE