Kome želim ugoditi?


Mt 11,11-15

Ivan Krstitelj, radikalan; pustinja, post i molitva- naravno, ne valja! Razapinju ga! Dolazi Isus Krist, ponizio se i postao im blizak. Ruča s njima, ide na svadbe, pojavljuje se na ulicama- ponovno nije dobro! Podsjetilo me to i na osobnu molitvu i odnos s Isusom. Očajnički molim za posao, Isus čuje moju molitvu, dobijem posao, i dva posla, a onda ubrzo postanem umorna pa se žalim baš na taj posao za koji sam molila i tako u krug. Posao je samo jedan od primjera. Što je to u nama ljudima što nas tjera na vječno negodovanje i nezadovoljstvo? Kako doći do zadovoljstva, do mira?

I na kraju kaže:„ Ali opravda se Mudrost djelima svojim.“ Isusu Krist je uskrsnuo. Isus Krist nama je osigurao život vječni za koji se treba izboriti. Kada bismo bili potpuno toga svjesni, kada bi nam se to urezalo u srce i bilo na pameti svakog jutra čim otvorimo oči svo nezadovoljstvo bi nestalo.

Kad bi se ovog Božića rodila svjesnost o cilju rođenja našeg spasitelja, svjesnost o uskrsnuću u našim srcima, željeli bismo ugoditi samo Njemu. Osim toga, puno bi lakše bilo ugoditi nama jer bi nam glavni cilj bio osigurati život vječni i s tim ciljem hodili bi kroz život.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE