KOLIKO?


Mt 13, 44-46

Isuse moj, opet spominješ Kraljevstvo Nebesko i govoriš u prispodobama. Daješ nam za primjer dva čovjeka. Oba shvaćaju koliko je to što traže i nalaze dragocjeno. Shvaćaju kolika je važnost toga. Oni ostavljaju sve što imaju, prodaju sve što imaju, kako bi zadobili to što su našli.

Mi znamo da postoji to predivno Kraljevstvo. Tražimo ga, želimo i nadamo se jednog dana u njemu biti. Ali, pitanje je što mi radimo da zadobijemo to. Shvaćamo li i mi važnost toga Kraljevstva? Ostavljamo li se grijeha, slabosti, nesavršenosti, navezanosti na materijalno i ovozemaljsko kako bismo mogli slobodni ući u to Kraljevstvo? Koliko često ga se spominjemo? Koliko nam je stalo do njega? Prepoznajemo li njegovu veličinu? Jesmo li spremni baš sve ostaviti za to Kraljevstvo?

Isuse, trebali bismo biti spremni na sve to, ali bojim se da nismo. Previše smo usmjereni na ovaj život sada. Treba nam tvoja pomoć Gospodine, da nijedan dan ne zaboravimo za koje smo Kraljevstvo stvoreni i da na primjeren način živimo i trudimo se graditi to Kraljevstvo već sada na zemlji.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE