Koliko ljubim?

love-1281655_640

Mt 5, 20-26

Koliko često smatramo druge nevrijednima našega oprosta? Koliko srca je ranjeno jer odbijamo oprostiti ili pitati za oprost? Čak I naša srca koja tako često punimo ljutnjom ili tugom- kao da će nad jedino oni nahraniti ili održati na životu.

Najlakše nam je ne boriti se- reći da smo slabi, umorni, povrijeđeni ili samo ljudi, te napustiti svaku bitku koju smo do tada vodili. Dajemo si za pravo birati naše borbe I odustajati ako postane teže, dok Bog- On koji je imao svako pravo ne umrijeti za nas, On koji nije morao učiniti ništa- On nas je otkupio. Umro je na drvu križa da bi nam pokazao kako živjeti, da bi nam dao primjer savršene Ljubavi na koju smo pozvani.

Poziv koji bi možda I čuli da samo jednom prestanemo brinuti o sebi. Možda bi vidjeli da ne postoji uvreda koju nam netko može učiniti, a da je već nismo učinili Njemu; shvatili da nečije malo može biti vrednije je od viška koji farizejski dijelimo šakom i kapom.

Da samo jednom damo prvenstvo Gospodinu, shvatili bi da smo pozvani opraštati- ne jer moramo, već zato što je On sve što nam treba. On je Ljubav kojoj dolazimo ljubeći, a najveći izraz ljubavi je oprostiti. Oprostiti sebi i oprostiti drugima.

Pa se pitam- koliko ja ljubim?

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE