KOJA JE TVOJA RUTA?

Marijanski zavjet za Domovinu


Ruta velikog povijesnog značaja, tolike je junake dala, na braniku Hrvatske kroz povijest stala, a sad je sama ostala. Ili kako bi to bolji pjesnik rekao: “Gdje su joj junaci i sinovi mili, a gdje vrednote za kije smo mrili.” Odgovor mozda lezi upravo u tebi. Probudi u sebi srce junačko da hoda i da se nadahne za novi boj. Hodi i moli za narod svoj.

Dobar dio puta je iza nas, ali još uvijek nije kasno i ima vremena da se i ti priključiš. Donosimo popis ruta kako bi si mogao u kalendaru zabilježiti datum koji ti odgovara i pridruži nam se.

Izaberite svoju rutu, prijavite se (na linku) i hodajte s nama za Domovinu.

Zbog organizacije smještaja i okrjepe, bitno nam je unaprijed znati broj hodočasnika na pojedinoj ruti. Stoga vas molimo da se prijavite putem prijavnice. 

 

 1. tjedan: 14.7.-20.7.  2018.
  Ukupno: 172,8 kilometra
  Ruta:  Novi Vinodolski-Krivi Put-Sveti Juraj-Krasno Polje-Donji Kosinj-Gospić-Podlapača-Udbina
 2. tjedan: 21.7.-27.7. 2018.

Ukupno: 145,4 kilometra

Ruta: Udbina-Sveti Rok-Tulove Grede-Jasenice-Visočane-Nin-Zadar-Škabrnja

 1. tjedan: 28.7.-3.8. 2018.
  Ukupno: 142,2 kilometra
  Ruta:  Škabrnja-Benkovac-Rodaljice-Kistanje-Knin-Drniš-Mirlović Zagora-Šibenik
 2. tjedan: 4.8.-10.8. 2018.
  Ukupno: 123,1 kilometra
  Ruta:  Šibenik-Vrpolje-Prgomet-Solin-Split-Dugopolje-Sinj-Trilj 
 3. tjedan:11.8.-17.8. 2018.
  Ukupno:  166,6 kilometra
  Ruta:  Trilj-Aržano-Imotski-Posušje-Široki Brijeg-Mostar-Međugorje-Metković
 4. tjedan: 18.8.-22.8. 2017.
  Ukupno: 102,8 kilometar
  Ruta: Metković-Neum-Slano-Orašac-Rožat-Dubrovnik

 

 ISKUSTVO SA HODA 

“NEDAVNO SAM RAZGOVARAO S JEDNIM OD SUDIONIKA KOJI JE PO PRVI PUT PROŠAO SPOREDNU RUTU KOJA JE KRETALA IZ MJESTA BLIZU KOJEGA ŽIVI. ISKRENO MI JE PRIZNAO KAKO MU S OBZIROM NA SVE OBVEZE KOJE IMA NIJE BILO LAKO ODVOJITI NEKOLIKO SATI ZA HODNJU, ALI JE NAKON TOG ISKUSTVA POTPUNO PROMIJENIO MIŠLJENJE. UVJERIO SE NE SAMO DA NIJE UZALUD HODAO, NEGO JE SA ŽALJENJEM NAPUSTIO HODOČASNIČKU POVORKU. SREO JE, NAIME, OSOBE KOJE SU PROŽIVJELE TEŠKE I TRAGIČNE SUDBINE, SLUŠAO NJIHOVE PRIČE I KAKO SAM KAŽE, NAUČIO JEDNU JAKO VAŽNU STVAR:

DA NEMA NIKAKVOGA RAZLOGA ZA NEZADOVOLJSTVO, JOŠ MANJE ZA OGORČENJE, JER SVI SU NJEGOVI PROBLEMI I POTEŠKOĆE U ODNOSU NA TO S ČIME SU SUOČENI OVI LJUDI – KOJI UNATOČ SVEMU NALAZE SNAGU I NADU U MOLITVI I VJERI – GOTOVO BEZ ZNAČAJA. DA BI SPOZNAO SEBE, ČOVJEK MORA UPOZNATI SVOJE BLIŽNJE.

Treba se samo osvrnuti, pronaći vremena i volje, pogledati na svoje bližnje i saslušati ih, pa da čovjek zaključi koliko je ne rijetko zatvoren u sebe i svoj svijet i tako u neku ruku gluh, slijep i neosjetljiv na patnju i potrebe drugih. Tim povlačenjem i stvaranjem ograda, on ne samo da postaje sebičan i samodostatan, nego i sužava vlastiti vidokrug i duhovno siromaši…

Odazovimo se, osnažimo svoju vjeru, pomolimo se Majci Božjoj, HODAJMO I MOLIMO ZA DOMOVINU!”

Detaljnije informacije o rutama možete naći na stranicama Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Preuzeto s stranica Marijanskog zavjeta. 

 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE