Koja je moja istina?

passion-2168797_640

Mt 28,8-15

Što je za koga istina?
I žene i stražari su vidjeli Uskrsloga. Žene su s velikom radošću otišle i učenicima javile što su vidjele. Od toga trena za njih je jedina istina Isus Krist Uskrsnuli.

S druge strane i stražari su ti koji su vidjeli Uskrsloga i sve što se dogodilo, ali zbog novca kojeg su dobili izokrenuli su istinu. Novac i glavari svećenički utjecali su na njih i svima su razglasili onako kako su ih oni poučili:da su došli učenici i ukrali Isusovo tijelo.

Koja je moja istina? I ja sam susreo Isusa Uskrsnuloga posebno u ove uskrsle dane. Izaziva li taj susret u meni veliku radost i potrebu svima reći da je Isus živ, da je Uskrsnuo, da je s nama i da nas ljubi? Ili ćemo poput stražara dozvoliti da novac i „glavari svećenički“utječu na nas i zanijekati ono što gledamo kod svake sv. Mise i što osjećamo u svome srcu?

Isus nam poručuje: : »Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!« javite svima da je Isus živ, dođite na sv. Misu i susrest ćete ga. I ono najvažnije neka svi susretnu Isusa i u nama.
Svima želim radostan i blagoslovljen Uskrs!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE