KAKVA ISTINA


 
 
Istina. Kako teško ju je ponekad čuti, a još teže prihvatiti. Kako teško ju je nekome reći, a još teže pritom i istinski ljubiti. A tako je potrebna u današnjem svijetu. Toliko je bitna da se za nju živi, ali zbog nje čak i umire. Treba li nas to zastrašiti? Nipošto!
 
Današnje Evanđelje poziva nas da se preispitamo o Istini koju govorimo i koju čujemo.
 
Jesmo li dovoljno hrabri kao Ivan Krstitelj da ju govorimo uvijek i svagda, po cijenu vlastitog života? Jesmo li spremni zbog te Istine na ishod koji nam je zastrašujuć? Ne mora nužno to biti smrt, ali sama odbačenost od bližnjih, neshvaćanje okoline, ismijavanje, tlačenje… Sve to teško pada i često otežava svjedočenje Istine.
 
A onda se možemo staviti u poziciju Heroda i pitati kako mi prihvaćamo Istinu kada nam netko kaže? Ljutimo li se, negodujemo, prihvatimo li ju ili ju odbacujemo? Napadamo li i mi onoga koji nam Istinu donosi ili zahvalimo jer ju nam je otkrio?
 
A koliko često se susrećemo sa samom Istinom i Njega pitamo što nam On ima za reći? Koliko često pitamo Njega da nam priča i govori Istinu koju On najbolje zna? Mijenja li nas na bolje susret s Istinom?
 
Današnja Božja riječ pruža mnogo pitanja i potiče na duboko razmišljanje o nama samima, našem odnosu s drugima i odnosu s Bogom. Stoga, otvorimo se Istini i bez straha, s obiljem ljubavi donosimo tu Istinu svima, bez obzira na cijenu, jer na kraju krajeva, najveća nagrada je On sam.
 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE