Kako je SKAC proslavio sv. Josipa?


„Res, non verba“ – izreka koja u malo riječi govori toliko puno o liku i djelu svetog Josipa, zaštitnika obitelji, radnika i domovine nam Hrvatske.

O ljubavi i privrženosti navedenom svecu govori i puna Bazilika Srca Isusova u kojoj je obilježena svetkovina sv. Josipa svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio pater Tomislav Rukavina. Pater je u svojoj propovijedi naglasio da je Božja odluka bila staviti život i odgoj Svoga Jedinorođenca u ruke običnog čovjeka, nekoga baš poput tebe i mene, dajući nam poticaj da i mi svakodnevno odgajamo malenoga Isusa u svojoj nutrini. No, s druge strane, pozvao nas je i da što više budemo nalik sv. Josipu te da hodimo njegovim stopama vjere, pouzdanja i poslušnosti jer smo jedino na taj način u mogućnosti biti zaštitnicima svojih obitelji. Pritom se osvrnuo na značajnu ulogu očeva u današnjim vremenima i obiteljima.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je lijepo i poučno svjedočanstvo bračnog para Adanić, roditelja šestorice dječaka, koje nas uči da su Božji naumi i planovi veći od naših okvira razmišljanja. Supružnici su posvjedočili o brojnim blagoslovima koje je obitelj primila svakoga puta kad su dopustili Bogu da bude Bog, da ih On vodi.

Kraj svetkovine proveden je u druženju i zabavnom programu u prostorima SKAC-a gdje su mladi dijelili dojmove te uživali uz pjesmu, ples, čaj i ugodnu atmosferu.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE