Još samo malo…


Lk 1, 26-38

Devet je mjeseci Zaharija bio nijem. Devet je mjeseci šutio i nije mogao govoriti. Pomislit ćemo, mjeseci beskrajne tišine i samoće u Zaharijinu životu!? Tih je devet mjeseci Zahariju učinilo prorokom: On navješćuje da je spasenje njegova naroda blizu.
Proteklih je devet mjeseci Zaharija molitvom došao do dublje spoznaje Boga i povezanosti s Njim.

Tišinu odnosno šutnju trebamo shvaćati kao sveto vrijeme, kako bismo u dubini svojega srca Gospodinu dali mjesta, pustili NJEGA da govori i djeluje. Zapitajmo se: Gdje su naše oaze tišine? Kad si uzimamo vremena za šutnju, kako bismo dopustili NJEMU da govori i djeluje? Bog voli tišinu. Ono što je bitno obilježilo Svetu noć u Betlehemu upravo jest tišina.

Razmislimo o tome u ovim satima prije Isusove rođendanske proslave.
U ovoj Svetoj noći, ljubav našega Boga koji postao čovjekom, može se vidjeti i iskusiti. To je ono što nam poručuju nadolazeći božićni blagdani i u to vjerujemo!

Mi, kršćani, vjerujemo da je Bog ljubav. U Njemu nema nikakva zla ni tame, On je svjetlo, On je svjetlo našega srca i našega života.
A koliko danas mi, ljudi, čeznemo za tim svjetlom, koliko čezne ovaj svijet za tom porukom! Strahote, nepravde i strahove naših dana susrećemo s vjerom u tu ljubav, u nježnost našega Oca, ali uvijek spremni u vjeri osjetiti i prihvatiti i siromaštvo jaslica, tišinu i nemoć križa.
Isus nam daje snagu za to. On korača s nama na tom putu. Dopustimo Mu da ovih blagdana nanovo uđe naše misli i naš život. Dopustimo Mu da uđe u naše srce; da ga nanovo oblikuje i ispuni svojom ljubavlju.

U tom duhu svima vama želim blagoslovljen Božić, neka vas Gospodin blagoslovi i vodi u novoj godini!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE