Je li pravo vrijeme?


Lk 9,51-56

Ponekad bih silno željela da se moji planovi ostvare u zadanim rokovima. Suprotno od toga, često nešto što je pomno isplanirano ipak ne bude ostvareno tada kada očekujem. Teško mi je prihvatiti da neke stvari idu sporije od očekivanog, posebice onda kad sam uložila trud u njih. No kao da sve više slutim smisao toga: ponekad se za nešto još nisu navršili dani.Razumijem da se vrijedne stvari polako stvaraju, ponekad čak i u skrovitosti. Moramo uložiti puno vremena u njih, gledati ih kako rastu, bdjeti nad njima. I one neće nastati prije negodođe vrijeme za to. Koliko god ih mi željeli sad, često još nije pravi čas. On će doći u točno određeno vrijeme. I ono što je još važnije: neće zakasniti.

Tako je i Isus bio uznesen tek kad su se navršili dani. Zašto? Zato što je prije tog trenutka još mnogo toga trebao učiniti. A onda kad se navršilo vrijeme za uznesenje, sa svom odlučnošćuje krenuo u Jeruzalem.
Tako i ti – kažem sama sebi – budi strpljiva u onome što očekuješ. I točno ćeš znati kad dođe vrijeme. A onda sa svom odlučnošću pohiti prema svom Jeruzalemu.

 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE