Janjci među vukovima

sheep-1642874_640

Lk 10, 1-12

Kud baš kao janjce među vukove? Što nas nije poslao npr. kao klince na tobogan? Nedavno je Roko krenuo u vrtić i malo sam se osjećao kao da šaljem janjca među vukove. Ne da je moj nešto bolji od drugih, zna i on biti vuk, ali znao sam da neće biti lako, da će biti i povrijeđen. A ipak smo ga poslali, jer kako će se naučiti dijeliti, dogovarati se, surađivati, opraštati, ako ga izoliramo od svijeta?

“Ivice, budi se. Moraš u školu.
Mama, ja nebi.
Ali moraš Ivice, ti si ravnatelj.” :)

Nije ni “velikima” ništa lakše s vukovima na poslu, s prijateljima, pa čak i u obitelji. Nekad se osjećam kao ovca koja vukovima prezentira vegeterijanski meni.

Znam jednu osobu kaja je prije razgovora za posao čula uglavnom loše stvari o firmi i šefovima. Ipak, odlučio je otići na razgovor i vjerovao da se te stvari dogovorom mogu riješiti. Nakon par razgovora tamo se i zaposlio. Nije bilo lako, mislio je i odustati, ali nakon cca godinu dana stvari su se po malo počele mijenjati i nakon još godinu je već puno bolje.

Zašto očekujemo da nam sve bude servirano kad nam je Isus puno puta ponovio da smo janjci među vukovima?
I ako pokušamo i stvarno ne ide, stresimo prašinu i idemo dalje. Nije nam rekao “ako vas ne prime, kukajte, prigovarajte i živčanite dok vi i svi oko vas ne dobijete čir na želucu”.

I nije rekao “spakirajte se k’o da sutra ne postoji”. Nego “nemojte ponijeti ništa”. Jer kad nemaš ništa ostaje ti vjera.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE