Ja da šutim 7 dana???

goli

Ja da šutim 7 dana??? No way!!!

To je bio odgovor na pitanje moje nešto starije prijateljice koja me pozvala na duhovne vježbe u šutnji. Ona se isčuđavala mojoj zatvorenosti za njenu genijalnu ideju… To je baš ono što meni treba! Šta ne pričam stalno kako želim naći svoj mir, kako čeznem bit svoja, kako želim da mi se Bog objavi i da mi je dosta tog nekog površnog života, kao da na škrge dišem. Ne želim da me išta izbacuje iz takta. Želim da moj život bude ples sa Bogom…

Lamentirala je ona cijeli niz mojih pitanja, želja, strahova, muka… i morala sam joj priznati – pozna me! Ipak. Strah od nepoznatog je prevladao. I napravila sam zadnji napor da ju odbijem. Onak sam polucinično dobacila: kad me već tako dobro poznaš – kako onda ne kužiš da ja ne mogu šutjeti. Zar nisi ti ta koja se stalno ruga sa mnom kolko mogu pričati?

Ona je s takvom čvrstinom rekla da ću uspjeti, da me to skroz na skroz preokrenulo. Odlučila sam joj povjerovat, poludjet, ne razmišljat i ne kalkulirat – nego samo poći. Kad ne znaš voljet sebe kako spada, najbolje je povjerovat nekome bliskome, jel, ko te stvarno voli.

Najbolja odluka ikad. Bilo je to ko da odlučiš otić u Gardeland – blage veze nemaš šta te čeka, znaš bit će uspona i padova, izložit ćeš se slobodnom padu i mogućem povraćanju s tobogana, ali doživjeti nešto što u svakodnevici teško da možeš. Moj osobni duhovni zabavni park.

Ima sad tome već nekoliko godina. I nekoliko sedmodnevnih šutnji. I one vježbe u svakodnevici… I samo jedno sigurno mogu reć – da otada nijednom nisam izgovorila ni pomislila: dosadno mi je.

Bog mi polako otvara oči za Njegovu stvarnost! Kroz tu stvarnost On me želi ljubiti, i ja se pomalo otvaram za to. Ima težih dana, lijepih dana, naizgled praznih dana – u nijednom nisam sama. Ta svijest -to je stvarno dar!

Da ne bi ja sad tu propovijed na kraju pisala. Završit ću s novim pogledom na stvari:

Ja da šutim 7 dana??? 

Činilo se da nema šanse. Al Njemu je sve moguće – ako ja kažem svoj DA!

On samo želi da smo sretni. I ko bi to znao bolje od Njega: kako biti sretan? I ovo ljeto ću Njemu na intenzivnih 7 dana druženja, da ga još jasnije (po)slušam… Prijavila sam se ovdje: http://skac.hr/goli-otok/

Pozivam i tebe! Blagoslovljeno ti ljeto – štagod da odlučiš!

Marija Magdalena

 

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE