Izgori potpuno

black-1853195_640 (1)

Iv 18, 1 – 19, 42

„Gle, uspjet će sluga moj, uzvisit će se, podignuti i uzdići veoma!“

Rekao je jednom Ante Gabrić: „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi i život! Najslađe je kad sve možeš dati. To je poruka kalvarije.“ Eto ti smisao križa! Da je Isus izabrao neki drugi put ne bi imao priliku sve dati. I ja želim Gospodine sve dati!!
I opet s o. Gabrićem reći: „A ne bih ništa drugo ni želio, nego biti žrtva. Gori, brate pa izgori potpuno!… treba se pretvoriti u kandilo, koje gori pred oltarom. Na taj način čovjek ispuni svoj život i ujedno dade život drugima.”
Dok ću danas ljubiti tvoj križ Gospodine neka se moje usne prve zapale i u vatri Tebe naviještaju, onda neka gori glava i sve prljave, ružne i zle misli isplanu, onda neka se zapale ruke koje će brata u nevolji grijati, a na kraju cijeli Gospodine neka gorim jer želim kao žrtva za Tvoju slavu izgorjeti!

O Isuse moj raspeti, visoko na križ uzdignuti neka moj pogled nikada s tebe ne siđe. Pa kad je počelo neka s Antom i završi: „Križ, žrtva, pokora, samoodricanje sve čudne riječi. Kad ih jednom shvatimo, zavolimo, provedemo u djelo, Bože dragi, koje li radosti u njima! Radost sve više raste. Križ je čuvar sreće.”

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE