Iskustvo sa kampa na Kupresu 2


Dolazim na Kupres, svježi ugodan zrak dok znam da se doma svi kuhaju na +35 stupnjeva. Travnate ravnice na sve strane gdje god pogledam, potok žubori, dečki pripremaju večeru na vojnoj kuhinji, prekrasni dojmovi.

20376184_157730654785303_306600708417892009_n

Kad krenem vidim ovčji izmet posvuda po cijelom kampu, u početku ih pokušavamo izbjeći i ne stati na njih. Vani je još ugodna temperatura, ali kako sunce zalazi počinjemo se prilagođavati prirodi, umjesto da nju prilagodimo sebi kako to radimo u toplim domovima.

Prva noć, smrzavamo se jer se nismo dovoljno toplo obukli. Sljedeće jutro svi hvatamo prve zrake sunce koje proviruju kroz borove kako bi se zgrijali, naravno tko bi uzeo duge hlače usred ljeta, tako da se moramo prilagoditi na situaciju kakva je.

Molitva, tjelovježba, rad, promjenjivi vremenski uvjeti, sve nas je to prilagođavalo na život onakav kakav on jest, kad iziđemo iz svojih udobnosti. Ili ćeš tjedan dana bez pranja ili ćeš se prati u potoku koji je hladniji od hladnog tuša. Nakon par dana nikog više nije briga za ovčji izmet, hodamo po njemu kao po ravnoj zemlji, čak i bosi ako treba. 20429599_156654644892904_1787529498801195493_n

Divno društvo mladih ljudi, uz puno zabave ali i ozbiljnog duhovnog rada, radimo razmatranje u prirodi, i upoznajemo Božju providnost koja vodi ovaj kamp. Uslijedilo je par dana kiše, sada je hladno po danu skoro kao i po noći, osjeća se fizička iscrpljenost, pokušavamo izdržati, ali naravno uz dobru ekipu nije nikakav problem.

Nakon kiše dolazi sunce, a mi se budimo jači nego prije, sada nakon kušnje(koja je u biti bila zanemarivo mala), uživamo na toplini dana koju nam Gospodin daje, učimo cijeniti vremenske uvjete, i bolje uočavamo našu ovisnost o našem Gospodinu.

Kako je do kraja kampa uslijedio niz dana prekrasnog vremena, nakon tih početnih par težih dana prilagodili smo se na sve, čak smo i rakove počeli hvatati za ručak. Počeo je pravi duhovni napredak, molitva samo izvire u našim dušama i uživamo u ovom vremenu koje možemo provest s Gospodinom, ovdje na Kupresu.

Zadnji dan dolaze djevojke i zajedno idemo na proslavu 1000 Ivana, uz pravu zabavu i svetu Misu, zahvaljujemo na ovih divnih tjedan dana naših života.

Petar Penić

Link za prijavu: https://goo.gl/forms/zhhm0nRc4dpiUXJA2

Što: duhovno-rekreativni kamp Kupres
Gdje: na Kupreškoj visoravni okruženo prirodom, potočićem, šumarkom i širokim, dubokim nebom
Kada:
– za mladiće program traje tjedan: 29.7. – 4.8.2018.

Tema: “A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav– to troje – ali najveća je među njima ljubav.” (1 Kor 13, 13)

Kako: duhovno – rekreativni kamp Kupres posvećen je odgovaranju mladih na poziv za autentičnom ženstvenosti i muževnosti kroz učenje različitih životnih vještina, fizičku aktivnost, duhovnost i zajedništvo

Dob: 20 – 30 godina
Smjestaj: u šatorima, spavanje u vrećama

Doprinos za troškove: 45 Eur (djevojke), 90 Eur (mladići)
Dolazak/odlazak:
Svi koji se prijave biti će obavješteni o mogućnostima dolaska i odlaska. Dolazak je u osobnom aranžmanu

Napomene:
– ponesite udobnu planinarsku obuću za hodanje i toplu odjeću radi niskih temperatura po noći

Za sve dodatne informacije, javite se na: magisprijave@gmail.com

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE