Intervju s Matejom Deurom- Prvi susret s Modravama


Matej Deur- sudionik i animator na Modravama. Uputio se s Bogom na put u nepoznato, a sada ubire velike plodove.

Kako je izgledao tvoj život prije Modrava?
Nisam bio upoznat s radom SKAC-a, ni što je to ili što su to Modrave. Prije Modrava moj je život bio usmjeren na moj odnos s Bogom kao „jedan na jedan“, nisam pronalazio zajedništvo s drugim ljudima. To je ono što su Modrave promijenile.

Kako si saznao za Modrave?
Jednog dana dok sam bio na poslu nazvao me tata i rekao: „Dogovorio sam ti da ideš na Modrave, za petnaest minuta nazvat će te jedna cura iz SKAC-a i sve će ti objasniti.“ Kako sam htio biti poslušno dijete, odgovorio sam: „U redu.“

Kako je izgledao tvoj prvi dolazak?
Otišao sam, a nisam znao gdje idem i kakva je to vrsta kampa, što se tamo radi. Jedino što sam znao je što moram ponijeti sa sobom. Sjećam se tog prvog dana kada sam došao i vidio da se spava na paletama, nema struje, korištenja mobitela, sve mi je to bilo strano i prošlo mi je kroz glavu: “Gdje sam to došao?”. Prvi put kada sam došao, nisam poznavao nikoga, i to je ono što je obilježilo te Modrave. Jedan put u nepoznato.

Koja je tvoja najdraža uspomena s Modrava?
Sjećam se kako smo dva dečka i ja imali zadatak sjeći drvo, jako smo se namučili da bismo ga posjekli. Nakon silnog truda koji smo uložili da bismo uspješno izvršili zadatak, morali smo se slikati s posječenim drvom, to je bila takva radost kao da smo kuću sagradili. Sreća je u malim stvarima.

FB_IMG_1441036040061

Što se događalo u tvom srcu tih tjedan dana?
Na kamp sam došao bez očekivanja, došao sam na godišnji odmor. Sve je to bilo novo za mene, ljudi, životni uvjeti, ali odlučio sam iskoristiti tih šest dana, iskoristiti svaki trenutak. Dopustio sam Gospodinu da mi On da ono što mi je potrebno, i toliko se stvari prelomilo u meni. Već sam drugi dan drugačije gledao na sebe, ali i na ljude oko sebe. Kasnije sam u životu shvatio kako je taj tjedan bio najljepši tjedan u mom životu, gdje se rodio novi život.

Zašto Modrave?
Kako bi shvatio koliko ti je malo potrebno da budeš sretan. One pružaju jedan aspekt u kojem možeš vidjeti kako ti, da bi bio sretan, ne trebaju sve one stvari za koje ti misliš da ti trebaju. Modrave te nikada neće ostaviti ravnodušnim.

Zašto si se nastavio vraćati na Modrave?
Zbog Krista, jer tamo sam uistinu doživio živog Boga. Zato mogu potvrditi da je onaj natpis „Mjesto gdje Bog ljetuje“ istinit.

Tvoja poruka za one koji nikad nisu bili na Modravama.
Idite tamo samo zbog sebe, nemojte ići na nagovor drugih. Nemojte dolaziti s tisuću pitanja i očekivati tisuću odgovora. Dopustite Gospodinu da vas iznenadi.

Za SKAC uredništvo: Marina Juričić

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE