Inovacijama mijenjajmo svijet na bolje

2015-4-28_inovacijama_mijenjajmo_svijet_na_bolje

Sudionici natječaja “Inovacijama mijenjajmo svijet na bolje – razmišljaj, stvaraj i živi održivo!” pozvani su da osmisle projekt koji će u praksi primjenjivati načela održivog razvoja i cirkularne ekonomije.
Sudionici se mogu natjecati u tri kategorije:
1. KREATIVNOST – osmisliti projekt u pisanom i/ili audiovizualnom obliku koji će na edukativan način popularizirati načela održivog razvoja i/ili cirkularne ekonomije (video uradak, spot, kratka priča, strip, brošura i sl.)
2. INOVACIJA – osmisliti aplikaciju za sustav Android koji će potaknuti primjenu načela održivog razvoja i/ili cirkularne ekonomije (ušteda energije i resursa, učinkovito razvrstavanje otpada i sl.)

3. DIZAJN – osmisliti eko dizajn u svrhu prenamjene i produljenja vijeka trajanja proizvoda

NAČIN PRIJAVE I TIJEK NATJEČAJA
Za sudjelovanje u Natječaju potrebno je u vremenskom periodu od 15. travnja do 10. svibnja 2015. godine dostaviti projektni rad putem elektroničke pošte na office-MEP@davor-skrlec.eu s naznakom “Prijava na nagradni natječaj”.

Po svakoj kategoriji bit će odabrano pet timova koji će kao finalisti biti objavljeni na web stranici (www.davor-skrlec.eu) najkasnije do 15. svibnja 2015. godine. Na temelju najviše prikupljenih glasova javnosti i ocjene stručne komisije, pobjednici će biti proglašeni putem iste web stranice 15. lipnja 2015. godine.

NAGRADE

Po dva tima iz svake kategorije bit će nagrađeno putovanjem u Bruxelles ili Strasbourg gdje će imati priliku posjetiti Europski parlament i ostale institucije Europske unije prema raspoloživosti, s pokrivenim troškovima puta i smještaja. Svoj projekt će prezentirati klubu zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu i Europskoj zelenoj stranci (EGP). Prigodni poklon paketi osigurani su za sve ostale sudionike iz ovog natječaja.

Preuzeto sa stranice: http://www.odraz.hr

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE