Imaš s kime odlučiti o svojoj Korizmi II.dio

hand-2586638_1920

Žalio mi se prijatelj da je cijela priča oko pripreme za Korizmu i donošenja odluka – duga. I bit će ljudi koji nemaju ni snage ni navike sjest i meditirat, i ponavljat nekakve korake i maštati… Nije to nužno, a i sam Ignacije veli da se Bog svakoj duši obraća na jedinstven način. Što se korizmenog vremena tiče bit je ionako sadržana u naslovu prvog a i ovog drugog članka. Imaš s kime odlučiti o svojoj Korizmi.

Dakle – nemoj odlučit sam. Imaj na umu Onoga zbog koga je sve počelo i koji ti želi novi život toliko da je svoj Duh predao i tebi. Za one koji nemaju vremena, strpljenja, navika,  (ili šta ja znam što sve već ko šta smatra kako mu fali) da bi dublje ušao u razlučivanje oko svoje odluke, nudim ovdje još jedan mali ključ.

Odluka je dobra i prava kada se ne smrzneš pri pomisli da bude trajna. Kada poželiš da traje i nakon Korizme. Onda pričamo konkretno, onda pričamo o promjeni srca. Korizma može poslužit kao odskočna daska, pomagalo… kažu psiholozi da je 20tak dana dovoljno za stvorit naviku. Za svaku promjenu potrebno je vrijeme. Pa tako i za naše osobno uskrsnuće ☺ a i obnovu života koji nam je darovan. I ovo vrijeme pred nama nudi priliku da s nečim prestanem ili počnem, da neku promjenu uvedem koja će biti usmjerena ne na predmet moje odluke, nego na njen cilj. A cilj je odnos. Još kvalitetniji odnos s Uskrslim. Pa mi tu može pomoći pitanje:  

što bi bilo velikodušno da dugoročno zadržim kao naviku u tome odnosu? I nekako, baš kao što s vrha planine gledamo male stvari… tako i ovdje treba krenuti od maloga.

40 ili 365 dana – odluči sam, štogod da te više vodi Bogu! 

Marija Selak

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE