I ja hodam za život!

17103534_1187551554696226_717842064422263187_n

 

Kraj studenog. Nije to bio običan studeni, kao svaki drugi. Završio je tjedan koji mi je bio natrpan kolokvijima. Mogla sam biti zadovoljna i mirna jer sam ih poprilično uspješno riješila. Ali, ja sam bila užasno nemirna! Svaki dan sam bila „na iglama“ dani su mi bili ispunjeni strahom i dubokom brigom, a s druge strane i radošću i iščekivanjem nadolazećeg događaja.

Moja sestra je bila u drugom stanju i svaki čas je trebala roditi. Znakovi  novog života u njenom trbuhu su bili očiti. Toliko je lupao mamu svoju da smo se zezale da će biti nogometaš kad naraste. Svaki put kada bih ga pozdravila, pomaknuo bi se.

Zanimljivo je kako je moj nećak dobio ime. Bilo je tu raznih opcija poput Aleksandar, Luka, Jakov, ali nije to bilo to. Sestra i šogor nikako nisu mogli naći konsenzus oko imena. Nas dvije smo ljetos bile na misi u Crkvi Sv. Križa u Novom Zagrebu i dok je svećenik čitao obavijest za nadolazeći tjedan, spomenuo je da je u četvrtak Sveti Lovro. Ona me samo pogledala i rekla; „zvat će se Lovro“!  I tako je i bilo.

Dan kada se rodio Lovro sam bila posebno nemirna. Sjećam se da sam bila na faksu i bila izvan sebe. Curama sam pričala kako ću svaki tren postati tetka. Tu večer me nešto nagnalo da nazovem šogora i pitam kako je moja seka. S tolikom radošću mi je objavio tu vijest da je Lovro došao na ovaj svijet prije sat vremena! Cimerica me zagrlila, a meni je došlo da izađem na hodnik i vičem da sam postala tetka. Odmah sam javila kumi i svima drugima.

Moj Lovro sad ima 6 mjeseci. Predivno je dijete, toliko mirno, drago i radosno. Stalno se smije zovemo ga „mali smješko“. Ime mu baš pristaje, inače je Sveti Lovro zaštitnik komičara. I zaista je on Božji dar na kojem sam svaki dan zahvalna.

Iako Lovro još ne zna hodati, bit ćemo sutra na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku. Život, obitelj i naša domovina su najveće vrijednosti koje postoje i zato ga posebno slavimo sutra!

A što je s tobom, hoćeš li i ti hodati sutra za život, obitelj, Hrvatsku? :)

Goldy

 

 

 

Fotografija: Marija De Fine

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE