Hrabrost

overcoming-1673170_960_720

Evanđelje: Lk 7, 36-50

Hoću li ikada biti tako hrabra? Pasti na koljena pred Tobom i oplakati svoje grijehe, tamu, svoj jad… Priznati da cijelo vrijeme hodam koristeći dvije štake- ponos i oholost. Drže me uspravnom pred drugima, ali kad zadrhtim na njima, taj tremor prikrijem novim maskama i pričama. Ali Ti sve vidiš. Ti vidiš  štake koje se pod teretom svaki dan sve više svijaju. Vidiš štake zbog kojih ostajem u svome grijehu i ne dolazim k Tebi.

Tužno je što tek kad se štake slome do kraja, kad padnem pod silinom tereta i grijeha koje sam počinila- tek tada ću Te potražiti. Kad sam na tlu i ne vidim izlaz iz blata u koje sam zapala, tad ću napokon vidjeti ruku koju si mi cijelo vrijeme pružao, a ja sam je odbijala.

To je nevjerojatno za nas ljude- ta spoznaja da postoji netko tko strpljivo čeka samo na tebe. Netko tko te voli nevjerojatnom ljubavlju- ne zbog onoga što činiš, već unatoč svemu što si propustio napraviti. Netko tko te voli samo zbog toga što postojiš. I uvijek Mu se možeš vratiti- Njemu koji te ljubi savršenom Ljubavlju.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE