GOLI OTOK: POVIJESNO – POLITOLOŠKA ŠKOLA

20160811_172152

Povijesno-politološki Goli otok izblansirana je kombinacija politoloških i povijesnih tema, fizičkog rada, sunca i mora te duhovnosti. Uz žarko srpanjsko sunce i hladno more, različiti će predavači nastojati približiti problematiku ostavštine totalitarnih režima u suvremenim demokracijama. Uz širenje vidika i usvajanje novih znanja iz povijesti i politike, sudionici će biti potaknuti da kroz fizički rad i duhovne sadržaje steknu nova iskustva i zavire u svoju nutrinu.

Pružiti mladima ovako zasnovan sadržaj, na Golom otoku, davanje je – na neki način – zadovoljštine prekinutom sjećanju naroda, u svim žrtvama koje su ginule u granicama njegove zemlje ali i prilika da se mladi čovjek neposredno upozna s prostorom stradanja, patnje, boli,lažima sustava koji je otuđio i čovjeka i čovječnost.

 

 

LOKACIJA KAMPA
Otok Goli koji je dio Kvarnerskog otočja nalazi se na Senjskim vratima što ga čini teško dostupnim za vrijeme bure. Otok je po svojoj prirodi ogoljen i nema prirodnog izvora pitke vode.

NAPOMENE / SAVJETI
Osobe koje žele razumjeti povijesno razdoblje i događanja prošlog stoljeća, koje žele prepoznati činjenice koje su uvjetovale današnja događanja na području politike i društvenih kretanja u specifičnom ambijentu golootočke pustinje.

S obzirom da je otok zahtjevan za boravak zbog jakog sunca i pustinjačkog ambijenta od sudionika se očekuje dobra kondicija, prilagodljivost i otvorenost za nova iskustva. Život bez struje je odlika onih koji su spremni zaviriti u svoju nutrinu.

Zbog karaktera kampa i programa, molimo da posebno napomenete ako imate:
• posebnu prehranu

Pristup nije moguć onima koji:
• pate od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti, imaju (ili su nedavno imali) mononukleozu
• su alergični na ubode insekata i prašinu
• su skloni malaksalosti, sunčanici

DOLAZAK U KAMP i ODLAZAK IZ KAMPA
Sudionici dolaze u svom aranžmanu do Senja nedjeljom do 16 sati.
Troškovi organiziranog prijevoza od Senja do Golog otoka su 100 kuna po vožnji, nisu uključeni u cijenu kampa te ih snosi polaznik kampa.

TERMIN
09. srpnja – 15. srpnja

RASPON GODINA:
18 do 35 godina

CIJENA ZA SUDIONIKE:
300 kn (troškovi hrane)

PRIJAVNICA

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE