FORUM PLUS AKADEMIJA (F+A) – prijave u tijeku!


U vremenu kada mladi ljudi spas traže u inozemstvu, teško je ne zapitati se kako je došlo do toga da će dijete čiji je roditelj životom branio boje Lijepe naše, spremiti stvari i zatražiti žig u putovnici. Jesmo li kao društvo doprinijeli beznađu koje je rezultiralo enormnim iseljavanjima mladih koji diplome stečene u svojoj domovini naplaćuju u stranim zemljama doprinoseći kvaliteti njihovih stanovnika umjesto da uloženo vrate „ruci koja ih je hranila“?
Jesmo li se, kao malaksale ribe, prepustili struji da nas vodi kamo joj se prohtje?
Gdje je nestao inat i želja za pravdom?
Zašto smo dopustili da nas se uvjeri kako ne možemo učiniti ništa?
Pogotovo kad znamo da možemo! I da nas ima!
Jesu li takva očekivanja nerealna?
Je li preoptimistično očekivati da su današnji mladi uopće zainteresirani za izlazak iz vlastite komforne zone?
Ima li danas, u vremenu užitaka i sebeljublja, onih koji će učiniti „zer’cu“ više od onoga što se od njih traži i očekuje?

Grebanjem površine satkane od melankolije, pesimizma i prividne društvene paralize, vrlo se lako dolazi do gorljivih entuzijasta željnih svijetlije i perspektivnije budućnosti. Onih koji su kratkotrajne revolucionare pobune još kraćeg vijeka zamijenili temeljitim i analitičkim promišljanjem koje je rezultiralo strateškim planiranjem izgradnje društva istinskih vrijednosti koje će dugoročno mijenjati svijest naroda. Mnogi od njih zasebnim djelovanjem čine promjene nedovoljno zanimljive oku globalnog promatrača, no dovoljno velike da pomnim potpirivanjem iskre rada i nade imaju potencijal postati primjerom. Svima koji negoduju iz naslonjača. Svima koji odlučuju iz naslonjača.
Jedni od njih su i mladi iz udruge FORUM PLUS HRVATSKA koji svojim edukativnim programima potiču mlade na aktivni i afirmativni društveni angažman koji je u skladu s kršćanskim vrednotama. Jedan od jedinstvenih projekata koji provode na pet hrvatskih sveučilišta jest i FORUM PLUS AKADEMIJA, tj. F+A Akademija za leadership i društvene projekte mladih (skraćeno F+A 18/19).

Spomenuti će se projekt od studenog 2018. do svibnja 2019. provodit će se na sveučilištima u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Svojim će raznolikim i dinamičnim programom biti vjetar u leđa svima onima koji žele doprinijeti društvu donoseći mu vlastita znanja, sposobnosti, vještine, želje i potencijale u skladu s kršćanskim vredontama.

Program (detaljnije na: https://goo.gl/AbryQp) obuhvaća teme koje za cilj imaju educiranje mladih intelektualaca o vrlinama istinskog vođe i područjima u kojima su njegove karakteristike poželjne i potrebne, a sve to u svrhu da ga se potakne na promišljanje o mogućnostima vlastitog doprinosa društvenoj zajednici kroz različite inicijative i projekte. F+A 18/19 namijenjena je studentima i radničkoj mladeži od 18 do 30 godina. Participacija za sudjelovanje, koja pokriva materijale i troškove organizacije, jednokratno iznosi 300kn.
Prijave su otvorene i traju do 28. listopada, a broj polaznika ograničen je!

LINK NA PRIJAVNICU: https://goo.gl/KTvW5f

Za sva pitanja o točnom mjestu i vremenu održavanja obratite im se na jedan od mailova (ovisno o tome kojemu sveučilištu pripadate):

forum.plus.osijek@gmail.com
forum.plus.zagreb@gmail.com
forum.plus.rijeka@gmail.com
forum.plus.zadar@gmail.com
forum.plus.split@gmail.com

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE