Egzamen – malim koracima do velikih stvari


Koliko puta si do sada želio da ti netko da odgovore na sva tvoja životna pitanja i da ti pri tome ponudi rješenja koja neće od tebe zahtijevati prevelik napor? Ako u životu uvijek bježiš od izazova i gledaš samo laka rješenja onda ova knjiga nije za tebe. Ali ako si spreman uhvatiti se u koštac sa samim sobom, onda ti ju toplo preporučujemo.

Ponukani brzom prodajom prošlog primjerka SKAC vam ponovo nudi svoj bestseler – knjigu „Egzamen“ Jima Manneyja!

Knjiga je to koja mi govori kako je svakodnevni ispit savjesti nešto bez čega čovjek ne može puno napredovati u životu. Pomaže mi da u duhovnom životu otkrijem brojne situacije koje mi se stalno ponavljaju i da mi se to prestane događati.

Pomaže mi da na Boga prestanem gledati kao na hitnu službu – čim mi nešto zaškripi zovem Ga, ali kada se uljuljkam u životnoj rutini ni ne sjetim se da Bog postoji!

Egzamen kao vrsta molitve znači ulazak u našu nutrinu.

Bog me neprestano školuje. Neprestance mi daje znakove i prilike da se odmaknem od svijeta i zagledam na tren u sebe, jer problem današnjice je što čovjek najmanje vremena provodi sa samim sobom.
Ova knjiga pomaže mi da vidim gdje me Bog zove, gdje mi daje prilike da se mijenjam, činim stvari na koje nisam ni pomišljala da sam sposobna u svakodnevnom životu – mala zrnca ljubavi.

Ako te do sada nismo zainteresirali da kupiš knjigu kratko zaviri što naš novi duhovnik, pater Tomislav Rukavina, piše u predgovoru drugom izdanju:

Egzamen kao vrsta molitve znači ulazak u našu nutrinu. To nama nije uvijek ugodno. Skloni smo u tim situacijama bježati u one dijelove nutarnjeg čovjeka koji ne dodiruju ono čega se sramimo ili bojimo, ili se zadržavati na onima koji nam daju ugodnu emociju ili smo s njima ponosni, ali to ni po čemu ne znači da moraju biti dobri. Koliki ljudi slušaju izvrsne propovjednike, profesore i druge, i ne mijenjaju se. Stalno primaju i od toga je jako malo ploda. Ta prirodna podloga i potreba za uvid u našu nutrinu dobar je temelj, ali nikako dovoljno sredstvo za put u upoznavanje samoga sebe. Putovanje u našu nutrinu znači susresti se i sa svime lošim u nama, s onim čime pravo nismo ni svjesni, ali to naslućujemo. Isto tako, to znači susresti se i sa svime dobrim u nama, i onim dobrom koje se uopće ne usudimo vidjeti, a željno ga iščekujemo.

Velikim je stvarima mudro prići malim koracima, naprosto zato što su velike. Ako im pristupimo na način da ih odmah odjednom shvatimo i razriješimo, u velikoj smo opasnosti da pogriješimo i izađemo kao gubitnici. Mali koraci, u ovom slučaju, svakidašnji egzamen, način je na koji, korak po korak, sređujemo naš život. Tako poštujemo procese koji su u nama i ne vršimo nasilje nad nama, niti ga širimo oko nas.

Svoj primjerak možete nabaviti radnim danom od 10-15 sati u SKAC uredu i 17 do 22 sata u SKAC klubu te naručiti na: skac.tajnistvo@gmail.com.

42707510_2223749877857504_987436109749288960_n

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE