Duhovne glazbene vježbe


Često nam naše ideje i pojmovi zakrče put do životnog iskustva. Glava bude zatrpana toliko da ne možemo doći do vlastitog srca. A srce je mjesto susreta.

Ignacije je osmislio duhovne vježbe da pomogne čovjeku unići u iskustvo, i naći Boga tamo. Boga naći u svemu što nas okružuje – to je temeljna postavka ignacijanske duhovnosti.

Jedan od najizvrsnijih alata za spuštanje iz glave u srce – svakako je glazba. Danas imamo priliku slušati vrhunske skladbe, najbolje i najveće orkestre i zborove bilo kada i bilo gdje. U Ignacijevo vrijeme glazba se izvodila samo uživo. Bio je privilegij moći je slušati.

Danas bi se Ignacije vjerojatno služio glazbom u nastojanju da pomogne duši do Boga. SKAC po prvi put organizira glazbene duhovne vježbe da ti se uz vrhunske skladbe srce rascvjeta i otvori za Božju prisutnost. Slušajući klasičnu glazbu vježbat ćemo se zamjećivati nutarnje pokrete u duši i razlikovati ih. Vježbat ćemo se birati ono što nas Bogu vodi i što nam pomaže da Ga slavimo i Njemu služimo u svemu stvorenom.

Duhovna glazbena obnova održat će se od 31. 5. do 2. 6. 2019. u Hrvatskom Leskovcu, kod karmelićanki BSI. Voditelj je pater Matić. Počinjemo oko 17h u petak, a završavamo u nedjelju poslijepodne.
Nužan uvjet za sudionike je ljubav prema klasičnoj glazbi. Preporučena dob je od 18 do 35 godina.
Tko ima uši, ljubav za klasičnu glazbu i želju za tako nečim, neka se prijavi ovdje: PRIJAVNICA

Napomena: Ako netko želi donacijom omogućiti ovu duhovnu obnovu studentima ili nezaposlenim osobama, možete uplatiti na:
IBAN HR0324840081100323384; opis plaćanja: donacija GDV.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE