Donesi Krista

birth-of-jesus-1150128_640

Lk 1, 39-45

Molimo Gospodina da učimo od Marije. Da u ovo predbožićno vrijeme NJEGA donosimo svojim bližnjima: onima koji GA toliko trebaju, koji su GA izgubili, koji GA više ne poznaju a toliko su gladni Njegove ljubavi i blizine. Neka me Gospodin Isus Krist učini Svojim oruđem, kako bih TE, poput Tvoje majke Marije, donosio drugima!

Današnje nas evanđelje poziva da Krista donesemo drugim ljudima. Noseći malog Isusa u utrobi, Marija je pohitala upomoć Elizabeti te time postala prva koja je donijela Radosnu vijest, koja će promijeniti cijelu ljudsku povijest. Čuvši tu vijest, Elizabetu, koja nosi svetog Ivana Krstitelja, ispunjava velika radost.

Radosna vijest Krist je sam: On je radost koja prožima naše misli, naš život i naše postojanje. Krist je najveći dar koji nekome možemo donijeti. Svi drugi materijalni darovi, koje poklanjamo za Božić, u usporedbi s tim ne vrijede ništa, jer ON, Krist, naš je božićni dar. Ako MU dopustimo, ako GA se sjetimo, otvorimo svoja srca te NJEGA priznamo za svoga Gospodina i naučimo voljeti – ON će biti radost našega života. Donesemo li, poput Marije, svojim bližnjima Krista, donosimo sve. Naime, sve je materijalno prolazno, no Krist je uvijek isti.

ON je naš božićni dar!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE