„Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih”

telephone-handset-1678306_640

Vjerujem da nismo ni svjesni koju smo milost imali provesti šest dana kao Isusovi izabranici. Licem u lice!!!
Kuća u kojoj smo boravili je natopljena molitvom, to se primijeti dok se uđe u nju, stoga gdje god pogledaš i u bilo kojoj prostoriji da si sve progovara, potiče na razmišljanje i duboku sabranost. Tako isto i čitava okolnost. Fenomenalno mjesto za duhovne vježbe.

U duhovne vježbe sam ušla sa željama:
1. Odvojiti se od svjetovnoga i naučiti osluškivati Boga.
2. Sebe bolje upoznati.
3. Osloboditi se rana/kočnica koje me možda sprječavaju u mome životu a ja ih još nisam spoznala.
4. Spoznati kako svoje vrijeme bolje koristiti.

Iskreno rečeno očekivala sam mnogo, znala sam da Bog ne poziva bez razloga i da nam želi mnogo dati. Moram priznati da su moja očekivanja u svakom smislu nadmašena. Za vrijeme vježbi dobila sam mnoge odgovore na određena pitanja i sumnje. Naučila sam da sve sto radim toga budem i svjesna, kako kontemplatirati, kako slušati, posmatrati, biti tolerantna, misli umiriti, sebe kontrolirati. Osjećam promjenu iznutra i tvrd temelj. Uz sve to mi je se i okus pročistio. Tako da nikad vise u svome životu čaja nisam popila i tri puta na dan jela.

Što je najvažnije spoznala sam da me Bog voli, kao i duboku i iskrenu ljubav prema Isusu (na dobrom sam putu i prema Blaženoj Djevici Mariji), sebi i bližnjemu. Stoga neizmjernu ZAHVALNOST!!!

GOSPODINE

HVALA TI sto si me pozvao na ovu avanturu sa tobom.
HVALA TI na svakodnevnoj Euharistiji i klanjanju.
HVALA TI za nase sestrice karmelićanke.
HVALA TI za nase drage voditelje: patera Hrvoju, Mariju, Tereziju i Roberta. Njih si upotrijebio kako bi nam govorio i jos više nam se približio, sve si načine izveo kako bi kroz njih tebi došli i mogu reci da ti je i uspjelo. Nije ni čudno sto je kod svakog vježbatelja – pored mnogih događaja i pokreta u danu – bio vrhunac dana razgovor sa pratiteljem.

HVALA TI na svakom ohrabrenju, iskrenom savjetu, molitvi, radosti, smijehu, zagrljaju. TI velika djela činiš kroz njih, oni imaju veliku odgovornost koju tako savršeno ispunjavaju. Puni su ljubavi i razumijevanja. Gospodine blagoslovi ih i daj im snage i ustrajnosti u daljnjem radu.

HVALA TI na sestrama i braći sa kojima sam provela ove dane. Kako je samo Duh Sveti djelovao, šutnja je govorila više od riječi. Pitala sam se kako mogu nekoga voljeti a ne poznavati ga, tako sam ih zavoljela. To si TI, sama ljubav.

HVALA TI za našu dragu kuharicu Martu, divna je.

Bog nas voli

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE