Dođi na Izvor!


Iv 20, 11-18

Ono što često kod sebe primijetim je to da uvijek nešto tražim. Često u nemiru i s mušičavim mislima vrtim pusta pitanja po glavi koja se roje, zuje, otimaju dragocjenu sabranost. Tako često promaše cilj, nedorečena su, odgovor im je samo jedan nepoznati stranac s kojim rijetko stupaju u odnos.

Problem u „gorućim“ pitanjima je što su to često pogrešno postavljena pitanja gledajući iz Gospodinove perspektive. Problem je što malo kad se uzdignem iznad vlastih misli, koje su tek pišljivi fragmenti stvarnosti koja me okružuje, koja prožima dubinu moga bića.

Gledam s Marijom iz Magdale na grobu s glavom punom upitnika i razmišljam kako su me Gospodinu iz naručja istrgnuli moji grijesi, slabosti, krivnja, nepovoljne životne okolnosti i tako oduzimam mjesto nadi i njegovoj zbiljnoj prisutnosti, ali Gospodin poziva slabe, poziva neznatne, poziva tebe koji imaš džumbus u svojoj glavi, srcu i tebi se otkriva!

Isus te gleda i čeka, želi da povjeruješ, da se konačno okupaš u nadi koja istječe iz njegovih rana. Nadi novog života u Njegovoj prisutnosti. Dođi na taj nepresušni izvor. Dođi i ne žedni više!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE