Danas pročitaj i razmisli!

MEDION DIGITAL CAMERA

Danas Crkva pred nas stavlja početak Isusove svećeničke molitve, koja se proteže kroz cijelo 17. poglavlje Ivanova evanđelja. Zašto svećeničke? Zato što Isus u njoj prinosi sebe kao žrtvu svome Ocu i posreduje za nas ljude. Jednom kad se počne ulaziti u dubinu ove molitve može se vidjeti njena ljepota. Isus se predaje Ocu, Otac proslavlja Sina, proslavljajući tako i sebe, a kasnije će se ta ljubav očitovati u Duhu Branitelju o kojemu smo već čitali ovaj tjedan.
 
Pročitaj kako lijepo Isus moli. Pogledaj koliko je nesebičnosti u toj molitvi. Ništa Isus nije molio za sebe, nego sve za nas. Svaka riječ ove molitve je da se proslavlja Otac. Svako slovo izgovoreno Ocu na slavu, a onda tako i Sinu jer sva slava Očeva, slava je i Sina. Kako li je krasno Isus rekao što je život vječni. Ne skakutanje po prostranim cvjetnim livadama uz milozvučan pjev ptica, nego upoznati Boga. Upoznati Oca i onog kojeg je poslao – Isusa Krista. A to se jedino može primanjem Duha Svetoga. Predivno!
 
Razmisli sad od čega se sastoji tvoja molitva. Koliko je slave Božje u tvojim molitvama? Sjeti se da molitva nije samo redi što trebaš, to nikad nećeš zaboraviti. Molitva je nesebično moliti i za druge i dati Bogu zahvalu i slavu što te stvorio, želio, što te zove za svog svjedoka. Čuo si mnogo toga ovaj tjedan.
Sad idi i čini tako. Ponavljam ti, hrabar budi i odvažan!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE