DA SI BIO OVDJE…


Iv 11, 19-27

Marti i Mariji umire brat. Ogromna tuga u njihovom srcu. Zvale su Gospodina da dođe jer je njegov prijatelj Lazar bolestan, ali On nije došao. Sada mnoštvo tješi dvije sestre. No, čim Marta začu da Gospodin dolazi, potrča mu ususret. Trči k svome prijatelju i Gospodinu. Čovjek bi rekao da mu zamjera što nije došao na njihov poziv, jer da je bio ondje njihov brat ne bi umro. Ali, ona ne staje na tome što je bilo, ne osjeti se ljutnja u njezinim riječima, već velika vjera i nastavlja: „ Ali i sada znam: što god zaišteš od Boga, dat će ti.“
To se uistinu i dogodilo. Bog je dao. Uslišao je njezine molbe po Svom Sinu, ali u Svoje vrijeme, na Svoj način i oživio je Lazara kako bi se po tome proslavio Sin Božji.

Koja to tuga pritišće tvoje srce? Koji problem izaziva u tebi pitanje: „Gdje si bio Gospodine? Da si bio ovdje, to se ne bi dogodilo?“ Što je to što te tjera na pomisao da te je Gospodin zaboravio i da ne čuje tvoje molitve? Zbog čega te mnoštvo tješi, a znaš da odgovor na tvoju tugu ima samo Gospodin?

Nikad nemoj zaboraviti da Gospodin čuje i da dolazi. Možda ne u ono vrijeme i na onaj način koji ti smatraš prikladnim, ali dolazi – i to u pravo vrijeme. Proslavit će se Gospodin i u tvom problemu, u tvojoj tuzi… ti budi spreman da nađe vjeru i ljubav kakvu je našao kod Marte. Gospodinu je stalo do tebe i neće te ostaviti samog.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE