Čuo sam, vjerujem – a sad i vidim


Naša grupa Razboriti posjetila je jednu udrugu u kojoj se okupljaju osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Sudjelovali smo u popodnevnom druženju odraslih korisnika zaklade i njihovih roditelja.

Na početku našeg druženja svi smo skupa sjeli u krug i predstavili se. Svatko je rekao što voli i čime se bavi. Na susret smo donijeli gitaru te smo nakon upoznavanja zapjevali. Gitara je bila pun pogodak jer smo se svi počeli opuštati, neki pjevajući, a drugi družeći uz ugodan razgovor. Zatim su nas korisnici izazvali na partiju kuglanja, igrali su domaćini protiv gostiju. Nakon prvog poraza uspjeli smo izjednačiti rezultat, ali moramo priznati uz pomoć „domaćih“ mama. Susret smo završili još jednim nizom pjevanja ovog puta uz glazbene želje korisnika.

Za kraj možemo reći da nas je ovaj susret zaista obogatio, pogotovo zato što se nismo svi imali priliku družiti s osobama s intelektualnim teškoćama. Mislim da smo srušili neke predrasude koje smo imali, sklopili nova poznanstva, a nadamo se i da smo uljepšali dan nekima.

Grupa razboritih

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE