ČIŠĆENJE ŠUME NA FRATROVCU – OSVRT


Donosimo vam osvrt kojeg je napisao jedan od sudionika ove hvalevrijedne akcije čišćenja šume na Fratrovcu. Njegovo ime je David, a s kolikom radošću je otišao doma, pročitajte u tekstu koji slijedi.

Radna akcija krčenja šume na Fratrovcu me ponajprije podsjetila zašto se Crkva zalaže za radnika i zašto govori o plodu rada ruku čovječjih. Naime, radom na korist bližnjima i na slavu Božju nasljedujemo Krista radnika i sudjelujemo u Božjem naumu za čovječanstvo. Taj naum posebno u vidu ima ljudsku zajednicu, a ne samo pojedince, što mi je ova akcija pomogla dublje shvatiti jer smo radili kao zajednica za zajednicu.

Zajedničkim radom na Fratrovcu sam također osvijestio kako i teži fizički rad može biti lagan kada se radi u prijateljskom duhu s dobrim voditeljem koji se pobrinuo da svatko nađe mjesto u jednoj od radnih skupina koje su jedna o drugoj ovisile na isti način na koji dijelovi motora zajedno proizvode konačan efekt.

Nošeni zajedničkim ciljem i vjerom u par sati smo uspjeli napraviti veliki posao bez velikog osjećaja umora i pri tome se i dobro zabavili. Zanimljivo je i kako potpuni stranci mogu surađivati kao da već neko vrijeme rade zajedno. S obzirom na to, a vjerujem da bi se i drugi sudionici složili sa mnom, ovakvo zalaganje ima potencijal promijeniti domovinu koji su mnogi napustili, a ne bi je bili napustili da su se na svome radnom mjestu osjećali onako kako smo se mi osjećali u našoj akciji.

Umjesto zaključka, par riječi: vjera, jednostavnost, zajedništvo, odgovornost i radost.


PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE