Božji planovi su uvijek veći i kreativnijih od naših

21432943_1386668571382377_6331299412241538617_n

 

Evanđelje: Lk 5, 1-11

Zanimljivo je kako Isus naviješta Petru ulogu koju će imati. On će biti ribar ljudi. Mogao mu je to i samo tako reći. No Isus uvijek iznenađuje pa Petru to dočarava jednim takvim neuobičajenim iskustvom koje bi ribar mogao samo sanjati.

Ako je možda i sanjao da će njegov čamac jednoga dana biti krcat ribom i da mu jedan za svu tu silnu lovinu neće biti dovoljan, zasigurno nikada nije ni načeo misao da će biti stijena na kojoj će Isus sagraditi svoju Crkvu. Njegovi planovi su uvijek veći i kreativniji.

Isto je tako zanimljivo kako mi sami ne možemo ništa. Možemo gubiti dane i sate i ništa ne uloviti. Trebamo Isusa da naše pothvate oživi svojim Duhom, da se naši čamci ispune njegovim darovima i plodovima.

Trebamo ga da nam da povjerenje i kada se more čini prazno, kada smo iscrpili sve svoje snage i pomislili da više nema ništa. I u tom našem nemoćnom ništavilu Bog može napraviti zadivljujuća djela. Baš ona kojima se mi nikako ne nadamo. Valja imati na pameti da On uvijek ima veću i ljepšu sliku koju mi ne možemo ni domisliti i pri tome je uvijek dobro očekivati kreativna začinjanja Njegove ljubavi u svom životu.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE