Blagoslov i prokletstvo

h

Uvijek sam se borio s otajstvom križa. To je bizarni dio naše vjere, a korizma je prilika da se uhvatimo u koštac s njom. Naizgled pojam otajstva leži u nepotrebnosti. Kako može takvo zamršeno ubojstvo biti put našem otkupljenju. Richard Rohr kaže da su borba i neshvatljivost otajstva put do transformacije. Kada se napasti izbjegavaju i stavljaju „pod tepih“, ništa novo nećete nauči i postat ćete duhovno ustajali.

Način na koji vidim križ i veći dio duhovnog života jest kao blagoslov i prokletsvo. Križ simbolizira prokletstvo grijeha, a sam čin na križu blagoslivlja čovječanstvo, iscjeljenjem, otkupljenjem i božanskom ljubavlju. Otajstvo križa ne može se nikada shvatiti, osim u kontekstu paradoksalnog odnosa blagoslova i prokletstva.

Koliko je nas prošlo kroz iznimno teške situacije u životu, da bi na kraju izašli jači i bolji. Sveti Pavao govori o svojoj slabosti koja ga čini jakim. Stephen Curtis Chapman, u svojoj pjesmi „Beautiful Scars“ pjeva o bolnim pričama koje nas čine onakvima kakvi jesmo, i rane Kristove su one koje nas liječe i oslobađaju.

Mnogo je života prožeto patnjom i žrtvom, koji se kasnije uspostave kao primljeni blagoslovi koji nam pomažu suočiti se sa životom na drugačiji način.

Korizma otkriva te blagoslove kroz žrtvu,davanje i molitvu. Stoga, preporučujem da kroz vrijeme korizme vodite svoj dnevnik kako bi se bolje pripremili za dolazak Uskrsloga. Zapišite sve svoje borbe, patnje i kušnje kroz to vrijeme te sve blagoslove koje ste uz to primili. To će za vas biti Božji korizmeni darovi.

Prevela i prilagodila: Marina Juričić
Autor: Andy Otto
© Copyriht 2017 Loyola Press. Sva prava pridržana. Korišteno s dopuštenjem.
IgnatianSpirituality.com.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE