Biblijska grupa


Biblija je temeljna knjiga kršćanstva, no ona nije knjiga kao sve druge knjige, ona je knjiga o životu s Bogom u kojoj Bog neprestano poziva čovjeka na zajedništvo s njim. Čitanje Biblije i molitva nerazdvojni su i prijeko potrebni svakomu tko želi živjeti u intimnom zajedništvu s Bogom. Riječ je svjetiljka koja svijetli pred našim nogama, svjetlo bačeno na naš životni put, ona je putokaz i hrana.

U SKAC-u pokrećemo biblijsku skupinu koja će zajednički kroz Sveto pismo nastojati produbiti svoju vjeru i osobni odnos s Bogom. Vrijeme u biblijskoj skupini bit će ispunjeno čitanjem i tumačenjem nedjeljnih svetopisamskih čitanja te meditacijom i molitvom nad njima u ozračju ignacijevske duhovnosti. Na temelju toga sudionici će razmjenjivati mišljenja i dijeliti vlastita duhovna iskustva, ponirati u sebe te kroz vlastiti duhovni dijalog sa sobom i drugima doći do potpunijeg razumijevanja Biblije i tradicije Crkve, te konačno, upoznavati Boga, iskusiti njegovu ljubavi i učiti kako na nju odgovoriti.

Susret će započeti uvodnom molitvom, čitanjem biblijskih tekstova namijenjenih za susret i kratkim tumačenjem gdje se, uz teološku analizu, tekst stavlja u odgovarajući kontekst vremena i okolnosti u kojima je nastao.

U sljedećem koraku, sudionik će u osobnom promišljanju o značenju Riječi proniknuti u skrivenu istinu. Pritom će odgovarati na zadana pitanja razmišljajući o tome kako na njega utječe Božja riječ, što mu poručuje, na koje ga još tekstove asocira. Svoja razmišljanja sudionici će međusobno podijeliti. To nam daje građu za razgovor s Bogom u našem sljedećem koraku, molitvi. Molitva će biti u obliku vođene meditacije nadahnute Božjom riječju. U molitvi će svaki sudionik razmišljati o Svetomu pismu u svojem srcu prisno razgovarajući s Bogom. Posljednji korak je „Magis krug“ gdje ćemo dijeliti iskustva na ignacijevski način – što nam je bilo dobro u prošlom tjednu, gdje je za nas bio Bog i što nas se dojmilo za vrijeme susreta. Susret završavamo kratkom molitvom i zahvalom za milosti.

Program je namijenjen osobama 23-35 godina i broj sudionika je ograničen. Voditelj je bogoslov Stjepan Guzanović. Susreti će se održavati srijedom u 20h u prostorijama SKAC-a.

Prijave traju do 7. 4. 2019., a prvi susret bit će 10. 4. 2019.

Prijaviti se možeš na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBTzBdsU8hTZ_1ualrlRq7D7xb0Lum_5E8_LNk_MjfSRAD4Q/viewform?usp=sf_link

Pridruži nam se i produbi razumijevanje sveg blaga koje je skriveno na njivi Božje riječi!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE