AGENTI DOBROTE

KONTAKT:
agentidobrote@skac.hr
+385 97 6606 845

Agenti dobrote, grupa mladih volontera iz udruge SKAC Palma, pomoću dobrotvora žele potaknuti obitelji i pojedince koji su zapeli u svojim svakidašnjim problemima i naizgled se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Sama je ideja Agenata dobrote nastala krajem ljeta 2014. tijekom volontiranja u Gunji gdje se prvi puta i primijenio takav model. Riječ je o projektu kojim želimo okupiti razne udruge, institucije, zajednice, tvrtke i pojedince koji bi bili dobrotvori, a mi bismo pronašli ljude koji su u potrebi, kojima možemo uljepšati život dobrim djelom i potaknuti ih da se bore i ne odustaju.

Naš zadatak je također i ispitati problematiku potrebitih, provjeriti autentičnost situacije u kojoj se nalaze te prepoznati konkretne potrebe u njihovoj situaciji i prema tim podatcima ih što uspješnije povezati s adekvatnim dobrotvorima. Pomoć može biti raznovrsna, od novčanih priloga, kućanskih uređaja i namještaja, građevnog materijala i fizičkog rada, pa sve do pravne pomoći i zdravstvene njege.

Cilj je navedenim pristupom promovirati drugačiji model pomoći, model koji će osiguravati dobrotvoru određenu sigurnost te uvid gdje je njegova pomoć otišla i što je točno učinjeno. Tomu pridonosi i mogućnost osobnog susreta s potrebitima i praćenje njihova daljnjeg stanja, čemu stremimo u svakom pojedinom slučaju.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE