Odlučuj s Bogom

20170930_175313

Kada me još prošle godine prijateljica pitala bih li pohađao projekt 3D Formacije, još k tome kao i animator grupe, moje prve misli i reakcije isprepletene strahom, nesigurnošću i blagim zamuckivanjem zvučale su otprilike ovako: ”Aaa…dobro. Zvuči super…ali ne znam…malo sam u gužvi, diploma, faks…javim ti se.” I na kraju, radi suludog manjka odvažnosti, koliko mi se čini iz današnje perspektive, propustio sam posebno iskustvo duhovnog i osobnog rasta kroz 3D.

Na sreću, dobra prijateljica se sjetila pozvati me i ove godine te sam ovaj put, kraći sa izlikama, ponovnom nesigurnošću, odlučio potruditi se pokazati malo više odvažnosti te sa grupom ostalih sudionika otišao na animatorski vikend gdje je cilj bio da u dva dana naučimo što više o projektu 3D Formacije, ulozi animatora grupa, a i sami donesemo odluku želimo li se uključiti u projekt.

Neću vam sada govoriti što smo radili, kako su izgledale radionice i kako smo se super zabavili, već ću otići odmah na kraj priče kako sam ja doživio animatorski vikend.

Kada je došla nedjelja poslijepodne, trenutak za povratak doma, osjećao sam se ispunjeno. Radosno, u punini. Potpuno veselje i iščekivanje početka samoga projekta. Osjećao sam i malo tuge, ali samo zato što sam znao da prestaje rad u grupi na koji sam se tako brzo navikao i uživao u njemu. Ljude koje sam tek upoznao, a opet sam osjećao povezano sa njima. Rad u kojem smo dijeli svoja viđenja tema predavanja koja smo slušali, svoje osjećaje, strahove, slabosti, nesavršenosti. Osobito su me se dojmili trenutci provedeni u molitvi biblijskih tekstova, Lectio Divina. Trenutci gdje smo kao grupa zajedno molili i prebivali sa Živom Riječi, Isusom.

Sve me to potaknulo da bez daljnjeg razmišljanja se priključim projektu i nastavim otkrivati Isusa u svome životu, rasti kao osoba, zajedno sa Njim. Rasti zajedno i sa svojom budućom grupom, poticati jedan drugoga da čeznemo za Gospodinom. Ohrabrivati se u tom rastu…

Želio bih vam svima prenijeti svoju radost u iščekivanju početka ovoga projekta, potaknuti vas da ne prokockate kao i ja godinu dana ovog iskustva zbog manjka odvažnosti. Priključite se 3D-u! Upoznaj sebe! Upoznaj druge! Upoznaj Krista!

Ne odlučuj mnogo. Odlučuj konkretno. I ispunjaj odluke s pomoću Božjom!

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE