2. godina: info i prijavnica


Na drugoj godini nastavljamo Put, i to metodama koje nam je ostavio Hodočasnik: sv.Ignacije Loyola.

Program će se odvijati u tri faze:

  1. Do Božića: predavanja srijedom u 20h a za članove grupe prema dogovoru s animatorom.
  2. Do Uskrsa: vikend duhovna obnova, te duhovne vježbe u svakodnevici uz individualnu pratnju.
  3. Po Uskrsu: ubiranje plodova duhovnih vježbi te radionice i susreti koji će biti pripremna faza za društveni angažman na trećoj.

Prijave za upis u drugu godinu otvorene su do 18.10., a početak programa bit će 19.10. u 20h u velikoj dvorišnoj dvorani u Palmotićevoj 31.

Prijaviti se mogu oni koji su završili prvu godinu. Ukoliko netko želi upisati direktno drugu godinu, bez da je pohađao prvu, neka pošalje svoju motivaciju i kontakt broj, kako bi dogovorili preliminarni razgovor i procjenili zajedno je li to realno. Broj mjesta je ograničen te je za prijavu potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti sljedeću prijavnicu:

PRIJAVNICA

Na e-adresu koju navedete u prijavnici stići će obavijest jeste li primljeni u program. Od svakog sudionika očekuje se trajno pohađanje formacije kroz cijelu akademsku godinu. Ukoliko imate pitanja odsada nas možete kontaktirati na: 3dformacija@gmail.com

PLAN I PROGRAM  

Predavanja do Božića: Bogoslovne kreposti (vjera, nada, ljubav), Svrha života; Načelo i temelj; Milost; Raspoloživost; Grijeh;Oprost; Sram; Kušnja; Križ ; Trpljenje; Askeza; Pokora; Post; Predanje; Poslanje; Poziv.

Tečaj meditacije kao priprema za duhovne vježbe: dva dana; organizirano u više termina; sredinom sjećnja i krajem veljače. Metode: lectio divina; meditacija; kontemplacija; duhovne vježbe.

Duhovne vježbe u svakodnevici (počinju krajem veljače): Sudionici će u praksi usvajati načela ignacijanske duhovnosti: Sve na veću slavu Božju; Uvijek više; Toliko koliko, Razlikovanje; Dvije zastave; Djeluj suprotno; Raspoloživost; Kontemplacija o ljubavi

Pregrupacija za treću godinu ima za cilj: omogućiti polaznicima polazište za ubiranje plodova duhovnih vježbi, te jasno razlučivanje pod kojim vidikom se žele društveno angažirati. Trajanje: 4 tjedna. Metoda: upitnici, radionice, predstavljanja, oluja mozgova.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE