1. godina: info i prijavnica


Otkrivati istinu o sebi cilj je prve godine 3D formacije. Nećemo vam nuditi gotova rješenja nego načine kako se to može samostalno, u suradnji s drugima i Istinom. Istina je sam Krist koji nas poziva da ljubimo bližnje kao same sebe. Zato krećemo baš od toga svoga ja, želeći otkriti tu zadanost koju nam je Bog darovao. Do nje ćemo pitajući i tražeći odgovore zajedno. Ključna pitanja i same teme dostupne su niže u Planu i programu.

Program će se odvijati kroz cijelu akademsku godinu u dva susreta tjedno koja su obavezna:

 1. Ponedjeljkom u 20h za sve sudionike zajedno u formi predavanja s naglaskom na neku temu. Često će tu biti prilike za pitanja stručnim osobama jer program izvode stručni suradnici s područja psihologije, socijalne pedagogije, rehabilitacije i pater Ike Mandurić.
 2. Za članove grupe(odabirete ju prema terminu održavanja) u obliku interaktivnih radionica gdje se aktualizira i poosobljuje istu temu. Dakle, u grupama će se raspravljati, prakticirati stečeni uvidi, te u međusobnom obogaćivanju dijeliti iskustva osobnog rasta.

Prijave za upis u prvu godinu ove godine nešto su drugačije. Dolje niže biti će obrazac kojim se upisujete, ali time prijava nije gotova. 10. listopada počinju predavanja. Nakon 3 odslušana predavanja (10.10., 17.10. i 24.10.), te subotnje radionice 5.11. odlučujete se za konačan upis u program te za termin grupe koji vam odgovara. Prvi susret u listopadu održat će se 10.10. u 20h u Bazilici Srca Isusova, u Palmotićevoj 31. Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina (uključno). Broj mjesta je ograničen te je za prijavu potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti sljedeću prijavnicu:

PRIJAVNICA

Na e-adresu koju navedete u prijavnici stizat će daljnje obavijesti. Tek 5.11. konačno odlučujete da li želite nastaviti, te vam mi dajemo povratnu informaciju jeste li primljeni u program. Napominjemo da je subotnja radionica 5.11. cjelodnevni događaj koji je obavezan i nužan uvjet pri upisu programa, stoga vas molimo da već sada rezervirate taj dan.

Od svakog sudionika očekuje se trajno pohađanje formacije kroz cijelu akademsku godinu. Ukoliko imate pitanja kontaktirati nas možete na: 3dformacija@gmail.com.

 

PLAN I PROGRAM  

Do Božića teme su: Što tražiš? Gdje ti je blago? Svijet je lopta šarena, Ogledalce ogledalce, Produbi pa ljubi, Život nije maskenbal, Kopernikov obrat, Izbori se, Boj biRAJ, Nema labavo…

Ishodi pohađanja ovih predavanja, istoimenih radionica i osobnog rada su:

 • produbljena svijest o sebi,
 • zdravi temelji za ljubav prema sebi i drugima,
 • autentičnost,
 • razvijanje sposobnosti biranja i
 • odgovorno djelovanje,
 • pripadnost grupi.

 

Nakon Božića, teme su: Nema labavo, Samo jako nema mlako, Kako bješe tako i sada, Alo alo, Em te bolim em te volim, Tko se tuče taj se voli, Okidači i prekidači, Zašto su ti velike oči?, Zašto (se) grizeš?, Meksička ili biblijska…?

Ishodi pohađanja ovih predavanja, istoimenih radionica i osobnog rada su:

 • promjena navika
 • veća sloboda u odabiru
 • jasnija komunikacija
 • razvijenija empatija
 • ovladavanje sobom (motivacija, emocije i ljubav).

 

O Uskrsu ćemo s tobom raditi na tome da (p)ostaneš nov, slijedi ciklus tema s područja temeljnih kreposti: Krepak ili krepan? Pametnom dosta, Fer-nefer, Moj je tata najjači, U milimetar, Berba, Imaš li da ti nadoda?

Ishodi su: razboritost, umjerenost, pravednost i jakost, te zahvalnost.

U sklopu programa biti će organizirane i filmske večeri, društvene i ostale igre, izleti u prirodu, hodočašća… o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

PRITISNI ENTER ZA TRAŽENJE